Bureau

Ons bureau startte in 1980 als eenmanspraktijk. Ondertussen is de praktijk uitgegroeid tot een associatie van 3 architecten. Sinds 2003 werkten we samen onder de naam ‘Van Wassenhove Architecten’ en begin 2006 werden onze banden bestendigd onder de vorm van een vennootschap.

Werkdomein:

Momenteel is de verhouding tussen onze projecten in de openbare sector en onze werken in de private sector ongeveer 50/50. Dit is een bewuste keuze aangezien elke sector zijn eigen charmes en uitdagingen heeft.
Onze hoofdactiviteit blijft onze architectuuropdacht. Daarnaast staan wij ons cliënteel ook bij op vlak van veiligheidcoördinatie, EPB-verslaggeving, EPC-certificering,…

Uitgangspunten:

Elke opdracht is uniek en vraagt bijgevolg een specifiek antwoord. De keuze voor een bepaald organigram, bouwwijze, materiaal of vormgeving is steeds het resultaat van een projectspecifiek denk- en ontwerpproces.

Technische kwaliteit is daarbij een vanzelfsprekende parameter. Het is voor ons echter ook minstens even belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de belevingswaarde van het gebouw. Een gebouw is immers veel meer dan een louter infrastructureel gegeven.

Architectuur is bovendien niet alleen een antwoord op een individuele vraag van een opdrachtgever. Een gebouw dient zich steeds om een correcte manier te verhouden t.o.v. zijn omgeving. In die zin is ook duurzaamheid een basisparameter.

Wij stellen ons graag ten dienste van opdrachtgevers die onze tussenkomst als een meerwaarde beschouwen. In onze relatie met de opdrachtgever hechten we daarom het grootste belang aan wederzijds vertrouwen en respect.

Indien u interesse heeft in een samenwerking nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend.